Sawyer Avenue Sunroom

Challenge

The Owners were very happy in their-semi-Victorian home on the north side of Chicago, but wanted more of a connection to their backyard. The property has an extra long lot with plenty of room for gardens and patio. They wanted a year-round sunroom to stay connected to the outdoor areas.

They also wanted to update cabinets, appliances, and finishes in the kitchen, though they were happy with the layout. The room was quite dark and needed additional light. A mudroom was required for their pets.

Solution

The house remained untouched except for the addition of the sunroom and mudroom. Large casement windows on three walls flood the room with light and connect the exterior into the dining room and parlor beyond.

The kitchen was updated and re-finished, with additional storage located in the mudroom. A patio was construction and new landscaping planned for the next few years to complete the backyard garden area.

he-existing-1st

EXISTING FIRST FLOOR

he-new-1st

NEW FIRST FLOOR

Before Construction

During Construction